11.01.2018 599

Huzurkent  Kazım  Karabekir  İlköğretim  Okulu'nun arsası,  semt  sakinlerinden  Can  ve  Adem  EROL  kardeşler  tarafından  bağışlanmıştır. Arsanın  miktarı  5025  m2dir.  Okul  binası,  450m2  üzerine  Özel  İdare  tarafından  5  derslikli  olarak  inşa  edilmiştir. 1989 – 1990 Öğretim yılında hizmete açılmıştır.                 1998  yılında,  8  yıllık  kesintisiz  eğitimin  başlaması ile  birlikte,  Özel  İdare  tarafından okulumuza kat ilavesi yapılarak, 5  derslik  daha oluşturulmuştur. Böylece okulumuz  binasında;  9  derslik,  1 müdür  odası, 1 müdür  yardımcısı  odası,  1 öğretmenler odası,  1 araç  odası,  1 okuma  odası,   1  mutfak  amaçlı  oda,  2002  yılında  açılan  1  anasınıfı,   2006  yılında  oluşturulan  1  bilgisayar  laboratuarı,  okul  bahçesinde  8 gözlü  bağımsız  tuvalet  olmak  üzere  toplam   10  birim bulunmaktadır. Yine  1994  yılında  Huzurkent  Belediyesi  ve  mahalle  halkının  katkıları  ile  60m2  büyüklüğünde  bir  lojman  inşa  edilerek  personelin  kullanımına  sunulmuştur.  Aynı  yıl  Özel  İdare  tarafından  okulun  çevre  ihata  duvarı  inşa  edilmiştir.  İhata  duvarı  inşası  devam  ederken   çevre  düzenleme  çalışmalarına  geçilmiş,  bu  bağlamda  660m2  alan,  saha  betonu  ile  kaplanmış  ve  üzerinde  voleybol-basketbol  oyun  sahaları  nizami  olarak   oluşturulmuştur.  Yine  aynı  yıl  içerisinde,  bahçenin  ağaçlandırma  çalışmasına  başlanmış,  uygun  alanlara  Okaliptus  Çam  Selvisi,  Kıbrıs  Akasyası,  2002  yılında  Harnup  ve  Defne,  2004  yılında  Zakkum  ve  Fıstık  Çamı  fidanları  dikilerek  ağaçlandırma  çalışmaları  tamamlanmıştır. Okul  1989 – 1990  Eğitim-Öğretim  yılında  öğretime  açılmıştır.  Okula  bu  isim,  İlçe  Milli  Eğitim  Müdürlüğü'nün  tasarrufunda  verilmiştir.2010 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile Okulumuzun bulunduğu mahalle Akdeniz İlçesine bağlanmıştır. 2020 Yatırım programı kapsamında Okul bahçemize 16 derslikli ek bina inşaatı başlamış olup geçici kabulü yapılmıştır. 2021 2022 eğitim öğretim yılı 2.dönemi itibari ile eksiklikler tamamlandığında eğitim öğretime geçmesi planlanmaktadır.